Торта „Градината на Зайо“

Здравейте,

Днес няма да ви давам рецепта, а само ще покажа последната си торта. Тя е за посрещането на голямата ми племенничка, която се прибра за кратка ски ваканция. Дълго се чудих каква точно да бъде тортата, че да бъде впечатлена. Предната торта, която тя си поръча беше всъщност част от песен и се казваше „Чело коте книжки“.  Беше голямо чудене какво иска и накрая едва го измисли това. Сега обаче трудната задача с измислянето се падна на мен, защото исках тортата да бъде изненада. Трябваше да бъде нещо, което да умилява и същевременно да бъде в тон с настъпващата пролет. И така, накрая се спрях отново на градина, но този път е градината на едно малко и сладко зайче.

Като крем и блат съчетах два любими вкуса както на мен, така и на племенничката ми  – ванилия и шоколад. Рецептата е същата като предходната качена рецепта – кейкчета „Цветна градина“, но дозата е удвоена и за двете.

Тревата около зайко е от боядасани кокосови стърготини, а пръстта е от кафява захар. По-реалистично щеше да бъде ако беше фина, но за съжаление в момента нямах от нея. Зайко, зеленцуците и цветята са от моделираща маса.

Това е за днес от мен.

До нови срещи и прекрасен пролетен ден на всички!

Рени

Tags: , , , , , , , , , ,

 • Digg
 • Del.icio.us
 • StumbleUpon
 • Reddit
 • Twitter
 • RSS

4 коментара to “Торта „Градината на Зайо“”

 1. А зайчета с клепнали уши правиш ли 😉

 2. admin каза:

  Ники, докато не опитам, няма да разбера 🙂 Надявам се да мога да правя 🙂 Тези дни ще направя едни капкейкчета на Великденска тематика със зайчета и пилета, та ако е подходящ за показване резултатът ще пусна и в блога.

 3. Гуинет каза:

  Много ми харесаха пипнатите детайли и свежата визия на тази торта! Рени, пожелавам ви все такова кулинарно вдъхновение. С удоволствие ще следя и за други интересни ваши рецепти!

 4. admin каза:

  Благодаря ти, Недялка 🙂

Leave a Reply

*