Честит Рожден Ден, Илия – част втора

Мина почти месец от рождения ден на Илия, а бях обещала да кача снимки и на домашната торта. За съжаление нямах много време по приготовленията за цялото парти, а тортата я правих буквално за няколко часа, без да има време дори да отлежи. Наложи се да работя по нощите, съответно безсънието си каза думата и резултатът е не толкова прекрасна торта, колкото ми се искаше. Има много неща, които не трябваше да са по начина, по който са. Пропуснах дори веждите на влакчетата… Нооо, бях  обещала да кача тортата, въпреки всичките кусури, които й намерих. Темата на задачата вече бях споделила, че е влакове, и по-точно – Томас и приятели.

Няма да давам рецептата, защото вече съм правила същите блатове и крем – боровинкови блатове и боровинков крем (тортата за Деня на детето, позната като Мечо Пух :) ). Тунелът е един правоъгълен блат, и е направено като малка вита торта, но след като се стегна в хладилника, я пооформих с нож, за да придобие вида на тунел.

А сега на вашето внимание ще покажа и щастливия рожденник, който за малко щеше да ни остави без торта, защото със ставането се залепи на вратата на хладилника и не пожела да се махне от там до пристигането на гостите  :)

Естествено, за свещите се налага помощ от приятели :)

И накрая най-малкият гост, дава началото на разтребването на фигурките :)

С това мисля да приключа тази публикация. Скоро предстои още един прекрасен семеен празник, приготовленията за който отново ще споделя с вас.

Поздрави от цялата тайфа празнуващи :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS