Пица

Честита Баба Марта на всички!

Пожелавам ви да сте винаги здрави и доволни от живота 🙂

Бях обещала преди няколко дни да кача и следващата рецепта от раздела Италианска кухня, но имаше малка промяна в приоритетите на задълженията. Реших да изплета една бърза шапка за фотосесия по случай днешния празник. И така блогът остана на заден план, а пицата отдавна вече е изядена и забравена 🙂  Но определено се получи една шапка с прилично качество и изключително забавна фотосесия.

И така, спирам да ви занимавам повече със снимки на шапки и хлапета. Сега започвам по същество – обещаната пица. За мен хубава пица означава тънка, леко хрупкава основа, която дори като изстине не става жилава. А плънката?! О, за плънката мога много да говоря. Като цяло, тя трябва да е по-дебела от тестената част на пицата. И както бях писала в предишната публикация, може да бъде толкова различна, че ако се сменят продуктите всеки ден, няма да може да се повтори в рамките на месец една и съща плънка 🙂 А сега най-важното за мен – тестото винаги е намазано от фин слой смес, която си забърквам сама – 2-3 с. л. олио, 1 ч. л. червен пипер и шепа ситно смляна чубрица. Тези съставки се забъркват много добре и с тях се маже всяка пица, преди да започне да се реди. Няма да ви пиша рецептата за плънката на пицата, защото вярвам, че всеки сам ще избере какво да сложи върху нея. Ето и необходимите продукти за тестото:

за три пици с диаметър 30 см:

300 гр. твърдо брашно (ако използвате специално брашно за пици, ще ви е необходимо повече)
150 мл. хладка вода
2 с. л. маргарин
1 ч. л. сол
1/2 кубче свежа мая

Маргаринът може да замените с масло. По принцип в къщи не консумираме маргарин, освен в тестото за пици. Опитвала съм да правя тестото с различни мазнини, но определено за пица най-подходящо е с маргарин.

Няма да описвам как се меси тесто, защото сигурно вече знаете на изуст тази процедура 🙂

Това е моят резултат. Надявам се да опитате този тип тесто и да се насладите на един  вкусен обяд или вечеря 🙂

Е, това беше от мен за днес! Пожелавам ви един прекрасен и много усмихнат ден!

Поздрави,

Рени и моделчето на мартенски шапки – Илия 🙂

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS