Мини торти Сърца

Здравейте,

:)

Ето, че наближава най-очаквания от всички влюбени ден – Св. Валентин. В къщи предпочитаме да празнуваме Трифон Зарезан, но ми се намира една сърцата форма за мъфини, която реших да оползотворя За съжаление, формата е особено плитка, та се наложи да слепвам по два броя, за да достигне нужната дебелина на всяко кейкче. Рецептата, която използвах е от книгата – Baking a commonsense guide.

необходими продукти за блата:

120 гр. масло
180 гр. захар
185 гр. самонабухващо брашно
125 мл мляко
2 яйца
1 ампула ванИлия

крем за слепване:

250 мл сладкарска сметана
3 с. л. портокалов сок
2 с. л. портокалово сладко
5 с. л. сирене Маскарпоне

необходими продукти за декорацията:

моделираща маса
сладкарски бои

В дълбока купа се разбиват добре маслото, захарта и ванИлията. Прибавят се едно по едно яйцата, като след всяко се разбива добре с миксера. Добавя се и млякото и отново се разбърква хубаво. Накрая се прибавя и пресятото брашно. Сместа се разпределя във формата за печене, като се пълни до 2/3 от всяка формичка. На мен ми стигна за 24 бр. Кейкчетата се пекат в предварително загрята фурна на 180°С до получаване на златиста коричка. След като се извадят от фурната се остават да се охладят за около 10 минути преди да се извадят от формата.

В дълбок съд се разбиват всички съставки за крема. С него се намазват половината кексчета, а отгоре се захлупват с още едно. След това се намазват целите с тънък слой от крема и се поставят в хладилника за около час, за да поеме кремът. След това се поставят в камера, за да се стегне кремът, но не и да е напълно замръзнало. Покрива се с чаршаф от захарен фондан и се декорира по желание с различни фигурки от моделиращата маса.

:)

Ако нямате моделираща маса или не харесвате вкуса й, можете да оставите само с крем

:)

Да ви е сладко и весело посрещане на празника

Поздрави от Рени и Илия

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS