Руло с ароматен крем

Здравейте,

Днес ще ви запозная с прекрасния си помощник и днешното ни творение – солено руло с изключително вкусен и ароматен крем.

Първо, ето как се случват нещата в къщи :

Ilia 300x119 Руло с ароматен крем
icon smile Руло с ароматен крем
icon smile Руло с ароматен крем
icon smile Руло с ароматен крем

Необходимо ви е само малко тесто, малко брашно, една точилка и мнооого търпение Понякога всеки от нас има собствена визия и идея какво точно ще се готви днес. Затова всеки се снабди със свои инструменти, а аз се грижа да има достатъчно материали за работа, че да не си посягаме взаимно на „творчеството“ Е, това беше с представянето на помощника и неговото творение, което изобщо не беше обещаното руло, а съвсем обикновена филийка, но… си беше неговата специална филийка

А сега да се отправим към рулото. Небоходими продукти за него са:

за тестото:

600 гр. брашно
350 мл мляко
50 мл олио
1 кубче мая
2 ч. л. сол
1 ч. л. захар

за крема:

100 гр. кашкавал
100 гр. сирене Крема
връзка магданоз
връзка копър
2 скилидки чесън

за поръсване:

маково семе

Маята се разтваря в топлото мляко, лъжичка брашно и захарта, и се оставя да шупне. Брашното и солта се пресяват и се прави кладенче, в което се изсипват олиото и маята. Омесва се меко, нелепнещо тесто. Оформя се като топка и се оставя завито под влажна кърпа, за да втасва.

Кашкавалът се рендосва и към него се добавят сиренето и нарязаните подправки. Всичко се пасира добре с пасатора, за да се получи като крем.

Втасалото тесто се разделя на 3 части и всяка се разточва на квадратна кора. Намазва се с крема, но се оставя по малко разстояние в краищата, за да не изтече при печене. Навива се на руло и се поставя в намазана с олио тава. Оставя се за около 20 минути отново да набухнат, след което се глазират с мляко и се поръсват с маково семе. Рулата се пекат в предварително загрята на 220°С фурна.

creamroulade 300x145 Руло с ароматен крем

Това беше за днес от нашия дом.

Поздрави,

Рени и Илия

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS