Трюфели с ром и лешници

truffle2 300x150 Трюфели с ром и лешници
icon smile Трюфели с ром и лешници

От днес стартира подготовката за рождения ден на човека, който създаде този блог.  Първото нещо в списъка с подготовката е бонбоните. След щателно оглеждане на всички рецепти из книгите ми, и чуднето коя точно да избера, накрая реших да импровизирам и каквото се случи. За мое щастие се получи добре. Естествено, имах и голяма помощ в кухнята от главният ми помощник. За Илия беше голяма радост да топи пръсти в настъргания шоколад и след това качествено да ги облизва. По едно време така се захлупи върху касеролата, че почти намаза от готовата смес по носа си. Не знам защо реши, че аромата на ром е особено подходящ за деца. Ако не бях наоколо сигурно щеше да оближе стените на съда, в който се приготвяха трюфелите. Нооо… на него се е паднала от лошите майки и алкохол ще опита чак след навършване на пълнолетие

А сега, без повече да ви губя времето и да ви въвеждам в дълбините на омазаната ми кухня, ще споделя рецептата, по която направих вкусните бонбони.

300 гр. млечен шоколад
3 с. л. масло
3 с. л. ром
3 с. л. смляни лешници
2 с. л. готварска сметана

50 гр. млечен шоколад за овалване

Всички съставки, освен лешниците и шоколада за овалване, се разтопяват на водна баня, като непрекъснато се бърка. Когато всичко е добре разтопено се добавят лешниците, и се разбърква хубаво, за да се разпределят из цялата смес равномерно. Сместа се остава да охлади и втвърди. Оформят се топчета, които се овалват в рендосан шоколад.

truffle 300x163 Трюфели с ром и лешници
icon smile Трюфели с ром и лешници

Това е от нашата кухня за днес. Утре очаквайте и още вкусни предложения

icon smile Трюфели с ром и лешници

Поздрави от Рени и омазания до уши Илия

Tags: , , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS