Руло със сметана, сирене Крема и лешници

roulade 300x214 Руло със сметана, сирене Крема и лешници

Да се върнем отново към моята страст – сладките неща. Днес се двоумях какво да приготвя – касата или руло и победител в дилемата ми е Шведско руло с крем от сирене Крема, сметана и сладко от вишни. Ето и пълната рецепта:

за рулото:

75 гр. самонабухващо брашно
3 яйца
1 ч. л. ванилова есенция
90 гр. захар

за крема:

300 мл сладкарска сметана
1 пакетче сирене Крема
3 с.л. пудра захар
1 ч.л. ванилова есенция
4 с.л. сладко от вишни

за поръсване:

мляни лешници
бял шоколад
млечен шоколад

Белтъците се разбиват с 1 с. л. захар. В друга купа се разбиват жълтъците със захарта и есенцията. Към тях се добавя брашното и отново се разбива хубаво.  Лъжица по лъжица се добавя белтъчния сняг и се разбърква внимателно, за да не спадне. Сместта се изсипва в правоъгълна тава, постлана с пекарска хартия и се пече в предварително загрята фурна на 220°С. Когато се извади се отстранява хартията, навива се веднага на руло и се завива с кърпа, за да омекне. Оставя се така до пълно изстИване.

В купа се разбиват сиренето Крема, пудрата захар и ванИлията, докато стане на трохи. Към тях се прибавя сметаната и се бърка до получаване на гладък и твърд крем. Разделя се на две части и към едната се добавя сладкото от вишни, след което отново се разбърква добре. С тази смес се маже вътрешната част на рулото и отново се навива. С останалата част от крема се маже рулото отвън и след това се наръсва с натрошените лешници и рендосан шоколад.

icon smile Руло със сметана, сирене Крема и лешници

Да ви е сладко 

Tags: , , , , ,

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • Twitter
  • RSS